De zomer is een fantastische tijd in de Pinzgau. De Hohe Tauern zijn bekend en beroemd om hun fantastische vergezichten op de vele '3000-er' bergtoppen en de heerlijke wandeltochten. Watervallen, mountainbiken en fietsen, klimmen en vele andere leuke buiten activiteiten garanderen een vakantie vol avontuur in de natuur. En ook op cultureel gebied is er voldoende te beleven.

Hieronder geven wij een aantal tips voor een mooie vakantie:

 

Krimmler Watervallen

Sensationeel: De grootse watervallen van Europa en de vijfde-grootste watervallen ter wereld!

De bijzonder indrukwekkende locatie bij de ingang naar de vallei, de immense hoeveelheid water en een uitzonderlijke watervalhoogte van 380 meter, via drie stappen, de uitdagende wandeling langs de verschillende stappen, de adembenemende uitzichten, dit alles maken de Krimmler Watervallen tot een indrukwekkend natuurspektakel en een absolute must voor iedere bezoeker aan de Pinzgau.

De onderste waterval kan al bereikt worden in 10-15 minuten wandelen vanaf de parkeerplaats. Vanaf hier begint een 4km lang wandelpad met verschillende uitzichtspunten en platformen, aangelegd door de Oostenrijkse Alpine Vereniging (ÖAV); deze maakt het mogelijk om vrij dichtbij dit bijzondere natuurverschijnsel te komen. Pas op: U kunt nat worden!

De Krimmler Watervallen zijn slechts ca. 12 min per auto van het pension. Of zelfs binnen een uur per fiets te bereiken.

 

Mountain biking

Nationalpark Hohe Tauern is bij uitstek geschikt om te gaan mountain biken. Er zijn heel veel tracks, en met Gästehaus Waldrose als vertrekpunt, kunt u het zo moeilijk of makkelijk maken als u wilt. Het heledal van de Sulzau ligt bij ons voor de deur, waarbij u redelijk vlak van Zell am See tot Krimml kunt fietsen. Wilt uw wat steiler, dan beginnen de bergpaden en mountainbike tracks al om bij ons in de tuin. En u zit middenin de bergen op minder dan 2 km bij ons vandaan.

 

Tauernradweg

Deze sensationele fiettourroute doorkruist het gehele Hohe Tauern Nationaal Park. Het begint in Krimml, 6km bij ons vandaan en loopt op zo'n 150mtr bij ons vandaan. de Tauernradweg volgt de grens van de Hoge Tauern, langs het riviertje de Sulzau, richting Zell am See en gaat helemaal door tot in Karinthië.

 

Pinzgauer Lokalbahn

Dit lokale boemel-treintje rijdt van Krimml tot aan Zell am See en er is op loopafstand een halte (geen geluidsoverlast!). Leuk voor en relaxed dagje naar Krimml, Mittersil of zelfs Zell am See. De fietsen kunnen meegenomen worden.

 

Bergmeertjes

In de buurt vindt u een vele mooie en hele leuke meertjes, om te zwemmen, varen, vissen, oa.

Badesee - 12 min; Stuwmeer Durlaßboden - 22 min; Zeller See - 48 min; Tauernmoossee - 1h7min; Weißsee - 1h10min.

 

Großvenediger

Voor de echte liefhebber, is er natuurlijk de beklimming van de Großvenediger. De historie van de voorgangers van Gästehaus Waldrose is nauw verbonden met deze prachtige berg. Het Gasthof Rosentalwirt, Gasthof Huber en de vele andere voorgangers de afgelopen 200 jaar, waren traditioneel het startpunt voor wandelingen naar de Großvenediger. Dus waarom iet in de voetsporen treden van historische voorgangers, en vanuit Gästehaus Waldrose de Großvenediger beklimmen?

Uiteraard heeft u een gids nodig. Wij kunnen u helpen. Vraag ons naar de details.

 

Golf

In Mittersill, slechts ca. 15-20 min. bij ons vandaan, vindt u een zeer fraaie 18-holes golfbaan. Ook het clubhuis is erg leuk en heeft een goed restaurant!